De Romeinseweg loopt door het Foppenbos

De Romeinseweg Tongeren-Aarlen loopt dwars door het Foppenbos.

Vroeger, vanaf 50 jaar voor Christus, werden er door de Romeinen verbindingswegen aangelegd. Deze wegen heten heden ten dage nog steeds: heerbaan, heerweg, heirweg, heirbaan, chaussee romaine, chaussee verte, groene weg, romeinse steenweg, herrenpfad of steinweg. Per dag werd er zo'n 15 km afgelegd, niet heel veel natuurlijk maar die jongens waren wel zwaar bepakt. 

'Onze' Romeinseweg is een Chaussee Romaine.

Deze Romeinsewegen liepen voornamelijk over de hogere delen van de Ardennen. Wij hebben het geluk dat 'onze Romeinseweg' twee keer over de rivier gaat, één keer over de 'Ri de Bronze en één keer over de Ourthe.

Beaulieu

Beaulieu was vroeger een Romeinse begraafplaats. Wyompont '4 km ten zuiden van het Foppenbos' was in die tijd een verzamelplaats voor de paarden. In Noordelijke richting ligt op 6 km afstand de Romeinsebrug over de Ri de Bronze. Wil je nog verder de Romeinseweg volgen richting Vecpre? Loop dan vanaf de Romeinsebrug in Noord-Westelijke richting via Beausaint. 

Romeinsebrug

Op de step naar de Romeinsebrug en lopend weer terug via de weg waar 2.000 jaar geleden de Romeinen liepen. Er zijn prachtige panorama's langs de route. Wij zetten jullie op het spoor en de rest van de avontuurlijke wandeling is voor jullie eigen rekening. De rest van de groep of familie bezig met spannende en avontuurlijke activiteiten in het Foppenbos en de minder avontuurlijken aan de wandel. Of 's morgens vroeg met de hele groep op pad. 'Wild zien' is dan vrijwel zeker.

Vlak bij het Foppenbos zijn nog overblijfselen van WOII te zien. Zo is er nog een bomkrater en een tankwal (een geul waar de tanks in konden en zo door de vijand ongezien bleven).

Deel deze pagina